در این میان، نگاه طلاب غیرایرانی به این حادثه مهم و اتفاقات روی داده در آن نیز میتواند جالب توجه باشد، چرا که آنان سفیران نوری هستند که پس از دانشآموختگی، به کشورهای خود باز میگردند و باید شبهات بینالمللی را از اذهان مردم خویش بزدایند.
خبرنگار خبرگزاری حوزه به مناسبت هفته غرور آفرین دفاع مقدس با تنی چند از طلاب غیرایرانی به گفتگو نشسته و نظر آنان را درباره دفاع مقدس و قهرمانانه ملت سرافراز ایران اسلامی جویا شد که ماحصل آن در پی می آید.
حمایتهای گسترده تسلیحاتی غرب از صدام
حجتالاسلام محمدیشیل اوت، از ترکیه، با اشاره به وجه تسمیه نامگذاری دفاع هشت ساله ایران به دفاع مقدس، اظهار داشت: این جنگ، نبرد حق در برابر ناحق و دفاع مظلوم در برابر ظالم بود که با توجه به مبانی دینی و اسلامی، مقدس به شمار میآید.
وی افزود: دفاع هشت ساله ایران در برابر هجوم گسترده ارتش عراق بود که در این جنگ کشور عراق از حمایتهای تسلیحاتی و فکری غرب و در برخی از موارد از حضور عملیاتی آنها نیز برخوردار بود.
این دانشپژوه غیرایرانی با اشاره به حمایت ترکیه از رژیم صدام، افزود: دولت آن وقت ترکیه، همکاری نزدیکی با عوامل بعث عراق داشت و در موارد متعددی جنگندههای خود را به کمک اهداف نظامی رژیم صدام فرستاد.
حجتالاسلام یشیلاوت بابیان این که اگر رهبری و ولایت امام خمینی(ره) در جنگ ایران نبود، اکنون باید شاهد سرنوشتی مشابه با سرنوشت کنونی مردم الجزایر، لیبی و مصر برای ملت ایران بودیم، یادآور شد: رهبری امام(ره) در جنگ، مورد اتفاق اقشار مردم بود و رزمندگان ایرانی نیز با توکل به خداوند و شجاعت بینظیر خویش توانستند سرنوشت جنگ را به نفع خود رقم بزنند.
وی، بهای این جنگ را بسیار سنگین ارزیابی و خاطرنشان کرد: در این جنگ، جوانان فهیم و متدین بسیاری از ملت ایران به شهادت رسیدند و اکنون، مردم و جوانان ایرانی باید با گفتار و عمل ادامه دهنده راه آنها باشند.
خنثی سازی اقدام آمریکا
این طلبه ترکیهای، تبعیت محض از ولایت فقیه را از مصادیق اعتلای یاد و نام شهدای ایران دانسته و ابراز داشت: چندی قبل، وقتی احتمال حمله نظامی آمریکا به سوریه در محافل بینالمللی قوت گرفت، من در ترکیه بودم. پس از اعلام موضع مقام معظم رهبری در محکومیت هرگونه حمله به سوریه، شاهد بودم که در رسانههای جهان و شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، سخنان و درایت مقام معظم رهبری در سطح گستردهای پخش گردید و در عمل این اقدام آمریکا خنثی گردید.
نگاهم که به تصویر مقام معظم رهبری میافتد، آرامش می یابم
وی یادآور شد: وقتی از مرز ترکیه به ایران وارد می شوم و نگاهم به تصویر بزرگ مقام معظم رهبری میافتد، آرامش عجیبی به من دست میدهد و آرزو میکنم که خداوند متعال این موهبت خویش را برای مسلمانان و آزاداندیشان جهان حفظ نماید.
مستکبران بر طبل جنگ کوبیدند
حجتالاسلام جبرئیل بواری، از کشور مالی یکی دیگر از طلاب غیر ایرانی بود که اهداف رژیم بعث عراق از حمله به ایران را مورد توجه قرار داد و گفت: پس از انقلاب اسلامی ایران، مستکبران جهانی ترسیدند که پیام این انقلاب به کشورهای همسایه آن نیز صادر شود؛ بنابراین بر طبل جنگ کوبیدند تا آن را در نطفه خاموش کنند.
وی تأکید کرد: همچنان که امام(ره)، انقلاب اسلامی ایران را انفجار نور دانستند، دفاع هشتساله ایران در جنگ تحمیلی نیز مقدس است.
این طلبه غیرایرانی یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران تنها با نام امام خمینی(ره) در جهان شناخته می شود و به الگویی برای دیگران تبدیل می گردد.
وی با بیان این که بدون معنویت، ایران به پیروزی نمی رسید، افزود: ملتی که نه سلاح و نه ارتش منسجمی داشت، تنها با تکیه بر خداوند و اهلبیت(علیهمالسلام) توانست در مقابل قدرتهای خارجی مقاومت کند و جنگ را به سرانجام برساند.
حجتالاسلام بواری همچنین با اشاره به این فرموده امام خمینی(ره) که "ما هرچه داریم، از حماسه عاشوراست"، اظهار داشت: رزمندگان ایرانی با شعار "یا حسین"، "یا زهرا" و "یا مهدی" و عبرتآموزی از حماسه عاشورا توانستند در این جنگ موفق باشند.
معنویت جوانان ایرانی
حجتالاسلام محمد عبدالقیوم از طلاب بنگلادشی نیز با ابراز خرسندی از حضور در ایران، کشورهای غربی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان را پشتیبان تمام عیار صدام در زمان جنگ تحمیلی علیه ایران دانست و ابراز داشت: اگر این جنگ که با دسیسه غرب علیه ملت ایران شروع شد، با معنویت نیروهای ایرانی همراه نبود، اکنون باید شاهد سرنوشت دیگری در آن بودیم.
وی با بیان این که خون پاک نزدیک به 200 هزار شهید ایرانی در این جنگ توانست ناموس، دین و خاک این کشور را از دستاندازی دشمنان محفوظ دارد، خاطرنشان کرد: جنگ تحمیلی علیه ایران، جنگی فراملی بود؛ این جنگ، جنگی مذهبی و علیه اسلام ناب بود که به انقلاب نوپای ایران تحمیل گشد.
این طلبه بنگلادشی با اشاره این که معنویت و اراده دینی جوانان ایرانی، دشمن را مجبور به عقب نشینی کرد، افزود: مقام و ثروت و نامآوری، تأثیری در اراده آهنین آنها نداشت، این معنویت همان چیزی است که ما طلاب غیرایرانی، در بازدیدی که هر سال از مناطق جنگی ایران داریم، در پی آن هستیم و عجیب آن که این معنویت را به وضوح در این مناطق میبینیم و احساس میکنیم.
وی ادامه داد: ایران کنونی با تجربهای که از جنگ تحمیلی اندوخته است، به یقین از نظر نظامی پیشرفته شده است و قدرت بسیاری دارد که مورد اذعان قدرتهای نظامی جهان نیز می باشد.
نسبت به خون شهدا احساس مسئولیت کنید
این طلبه بنگلادشی خطاب به مردم ایران گفت: مردم ایران بدانند که اگر مورد توجه مردم جهان قرار گرفتهاند، به برکت خون شهدایی است که تقدیم انقلاب خود کردهاند و باید نسبت به این خونها احساس مسئولیت کنند.
یکی از طلاب افغانستان نیز دفاع مقدس را افتخاری ملی برای ایرانیان دانسته و گفت: به یقین پیدایش نظام حکومتی مبتنی بر ولایت فقیه در ایران، علت اصلی تهاجم عراق به ایران بود.
حجت الاسلام قربانی تأکید کرد: قدرتهای استکباری شرق و غرب به سرکردگی شوروی سابق و آمریکا، از تشکیل حکومت دینی در منطقه خلیج فارس به هراس درآمدند و بر آتش زیر خاکستر اختلافات مرزی ایران و عراق دمیدند و این جنگ را به وجود آوردند.
الگو پذیری جنبشهای اسلامی از نهضت امام خمینی(ره)
این طلبه افغانستانی با بیان این که دفاع از ارزشهای انسانی و اسلامی از نگاه دین اسلام، مقدس است، ابراز داشت: هر جنبش اسلامی که اکنون در جهان روی میدهد، بدون الگوپذیری از نهضت امام خمینی(ره) نیست.
وی، جنگ تحمیلی را برکتی برای مردم ایران دانسته و افزود: در هر محفل بینالمللی که از ایران یاد می شود، نخستین چیزی که به ذهن متبادر میگردد، حکومت اسلامی است که ریشه آن را باید در جانفشانیهای ملت ایران در دوران انقلاب و دفاع مقدس جستجو کرد.
لزوم تاریخ نگاری دفاع مقدس
این طلبه غیرایرانی، نظام حکومتی ایران را نظامی ولایی خواند و تاکید کرد: حوزه علمیه وظیفه دارد که حوادث جنگ و نقش روحانیت در ایجاد این حماسه را تاریخنگاری کند تا سند متقنی از غیرت و شجاعت ملت ایران برای نسلهای آینده باشد.